Danmarkshistorien bliver levende på Det Danske Filminstituts streamingsite 'Danmark på film'.
Her kan du dykke ned i en guldgrube af dokumentarfilm fra 1897-2018 samt enkelte nyere film. Du kan se historien udfolde sig, og du kan dele din viden med andre. Gå på opdagelse i historiske klip fra alle landets egne på det interaktive danmarkskort. Bidrag med din viden via kommentarfelter ved de enkelte film. Del de bedste filmøjeblikke med venner og bekendte i form af klip, som du selv laver med vores klippeværktøj.
‘Danmark på film’ er et levende online museum. De digitale hylder byder på lidt af hvert: historiske reportager, dokumentariske mesterværker, eksperimentalfilm, ugerevyer, privatoptagelser og meget, meget mere. Du kan finde det, du interesserer dig for ved at søge efter årstal eller emneord. Du kan også blive klogere på filmene i en nutidig og historisk kontekst – I sitets temaer og filmsamlinger giver formidlere og eksperter indsigt i alt fra den dansk-tyske Genforening til epidemiudbrud gennem tiderne.
Filmene kan ses helt gratis og fra hvor som helst, og der er hverken login eller abonnement. Formålet med ‘Danmark på film’ er at gøre vores fælles filmarv tilgængelig for alle interesserede – private borgere, undervisningssektoren og øvrige kulturinstitutioner. Få inspiration og se, hvordan andre bruger filmene her. Ønsker du film eller klip til offentlig fremvisning eller kommercielt brug, skal du henvende dig til redaktionen (danmarkpaafilm@dfi.dk)
God fornøjelse med filmene!
‘Danmark på film’ åbnede 29. oktober 2015 og er oprindeligt støttet med midler fra Kulturministeriet. I dag er sitet en del af Filminstituttets drift.
Se mere
Del din viden
På Danmark på film skriver vi danmarkshistorien sammen med vores brugere. Hvis du har særlig viden eller en god historie om begivenheder, steder eller mennesker på en film, opfordrer vi dig til at dele. Det kan du gøre ved
- At skrive i kommentarboksen ved filmene og dermed berige websitet med mere viden
- At lave dit eget klip i en film, som du kan placere på danmarkskortet