Ved Beskæftigelsesloven af 1938 oprettedes otte statsungdomslejre, som unge skulle bo og arbejde i. Filmen viser Statsungdomslejren Klosterheden - en lejr på den jyske hede. Bygningerne er opført i træ, der er plads til 120 elever. De unge hjælper til med arbejdet på heden: hedeopdyrkning giver kræfter og sundhed til byboen og god agerjord til kommende slægter!
Lokation
Emner
Lav dit eget klip
Hvis du har viden om et sted, en person, eller andet i filmen, som ikke findes på kortet, så kan du selv lave et klip og skrive din egen historie.
Du kan dele dit klip med andre, og du kan placere det på kortet her på siden. Lav dit eget klip i filmen
Tilføj kommentar
Det kunne i hvert fald ligne Klosterheden mellem Lemvig og Holstebro...
Det må være Klosterheden, der senere blev specialarbejderskole. Træbygningerne er vist ikke til at tage fejl af. I 1964 var der et stort rabarberbed og derfor blev der altid serveret rabarber- grød og marmelade.
Om skolen eller bygningerne midt i Klosterheden plantage stadig eksisterer ved jeg ikke, men Arbejderhistorisk Støttekreds Ringkøbing Amt kan sikkert give flere detaljer.
Den anden lejren/skole i Hoverdal så i sin tid anderledes ud.
Begge skoler er omtalt i Hans Otto Jørgensens e-bog The Factory.
Kære Michael Riber Jørgensen og Hans Henne Hansen
Tak for kommentarer. Jeg har nu rettet synopsen, så det fremgår, at vi befinder os på Klosterheden. Jeg har desuden placeret klippet på kortet.
Med venlig hilsen Maria Berendt Oldhøj Nielsen
I 1960 var jeg på feriekoloni (Københavnske kommuneskolelæreres feriekolonier) på et sted med røde træbarakker, gymnastiksal og postadresse pr. Bækmarksbro. Der var ikke sovesale som på andre feriekolonier, men rum med plads til 4 personer (som jeg husker det) På døren i hvert soverum var opsat ordensregler. Jeg har efterfølgende set i et gammelt skrift over lærernes feriekolonier, at man i nogle år manglede pladser, hvorfor man bl.a. benyttede Klosterheden et år eller to. Det bord, der sad pænest ved spisetid, blev belønnet med en tur bagi en lastbil til Lemvig/Struer. Det var aldrig gået i dag.
I 1968 boede jeg der, var på svejse kursus der et årstid. (området det ligger på hedder Fruehøj ) Et dejlig år hvor man mødte en masse mennesker fra det meste af landet.