Film

Fra Afstemningen om anden Zone i Sønderjylland

1920, 12 min., Stum

Afstemningen om 2. zone, d.vs. Mellemslesvig inklusive Flensborg, finder sted den 14. marts 1920. De stemmeberettigede danske afrejser fra København. Stemningen i Flensborgs gader dagene op til afstemningen. Mødet ved krigergravene. Optog.
Folkesamling ved Sølvgade Kaserne i København.
En optagelse af brandmandskorpsets arbejde ligger til sidst - formentlig fra København.

Kommentarer

Hans V Bang tir, 03/12/2019 - 10:01

Den sidste optagelse inden brandmændene ser ud som om, det er franske soldater, der ankommer til en banegård, og det kan næppe være København, men mere sandsynligt en station i Zone 2 afstemningsområdet.

Redaktionen ons, 04/03/2019 - 09:23

Kære Hans V. Bang
Tak for kommentar. Fra 09:19-10:38 (lige inden klippet med brandmændene) ses Sølvgades Kaserne i København. Du kan se flere ældre billeder af kasernen på kbhbilleder.dk: https://kbhbilleder.dk/s%C3%B8g?q=S%C3%B8lvgades%20kasserne
Vi kan ikke sige med sikkerhed, om de forskellige begivenheder i filmen hænger sammen. Den er noget fragmenteret, så optagelserne kan i princippet være fra forskellige steder. Mvh Maria Knude Oldhøj Nielsen

CAPTCHA
Dette spørgsmål er for at teste om du er et menneske og for at undgå spam.

Tilføj kommentar

Din kommentar skal godkendes, før den vises på siden.
Har du et teknisk problem? Se Spørgsmål og svar.
Ønsker du at købe en kopi af filmen eller klippet? Kontakt filmarkivet@dfi.dk

Tema

Tysk og dansk i hertugdømmet Slesvig

Det, der for nogen var en Genforening i 1920, var for andre en deling af Slesvig. Nordslesvigerne – det tyske mindretal – er gennem århundreder blevet præget af både dansk og holstensk kultur.

Tema

Det danske mindretal i Sydslesvig

Efter den nye grænsedragning mellem Danmark og Tyskland i 1920 levede omkring 10.000 dansksindede syd for grænsen. Gennem de seneste 100 år er der lavet talrige film om det danske mindretal i Sydslesvig. Arkivet ved Dansk Centralbibliotek for Sydslesvig præsenterer her en række af deres film og fortæller mindretallets historie.

Tema

Tidslinje: Vigtige datoer for Genforeningen

Her får du et overblik over de vigtigste datoer for Genforeningen mellem Danmark og Sønderjylland suppleret med tilhørende filmklip. Tekster er skrevet af journalist Jan Sternkopf fra JydskeVestkysten.